Certificeringen

FSC : Het keurmerk voor verantwoord bosheer

VVNH : De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen.

FSC®

FSC76FcYuWat is FSC®? Het internationale, onafhankelijke  FSC® keurmerk (Forest Stewardship Council®) verzekert dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Het  FSC® keurmerk is wereldwijd het bekendste keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Om producten met een  FSC® keurmerk te mogen verkopen moet elk bedrijf in de handelsketen “FSC® gecertificeerd” zijn.

In ons dagelijkse proces is hout de belangrijkste grondstof. Met onze onderneming willen wij verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC te certificeren.  Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC® international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst.FSC International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.

FSC hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC producten dan niet gecertificeerde producten.

Wilt u meer weten over FSC hout, klik dan hier. Wilt u meer weten over onze FSC certificering, klik dan hier.

VVNH

vvnh_logo_koninklijk_nl_900

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) is de overkoepelende organisatie van 259 groothandelsbedrijven in hout inclusief filialen. De grote meerderheid van alle werknemers in de bedrijfstak (circa 4.300) is werkzaam bij deze bedrijven. Daarmee representeert de VVNH de houthandelsbranche zowel kwalitatief als kwantitatief.

Download hier de flyer ‘bewust met hout’.